U bent hier

Je kon er de voorbije weken niet naast kijken. Overal aan de VUB doken er wel flyers, posters en schermen op met acties ten voordele van Music For Life, de bekende eindejaarsactie van Studio Brussel, waarbij mensen geld inzamelen voor een goed doel naar keuze. Van tombola’s over glazen huizen en buurtfeesten. Of van kippen knuffelen tot pannenkoeken verkopen… Er werd massaal geld ingezameld in het UZ Brussel en aan de VUB.

 

 

Ere wie ere toekomt. De VUB’ers en het personeel van het UZ Brussel zetten de afgelopen weken hun beste beentje voor en smeten hun creativiteit in de ring om geld in te zamelen voor het goede doel. De presentatoren van Music For Life mochten dan ook een gelukkige en trotse delegatie van VUB en UZ Brussel ontvangen op het provinciaal domein van Puyenbroeck. Zij kwamen er op de kortste dag van het jaar een cheque in naam van alle VUB’ers en personeel van het UZ Brussel overhandigen. In totaal goed voor 32.000 euro and counting. 

 

Kippen knuffelen en buurtfeesten

En onze vrijwilligers gingen soms ver om geld in te zamelen voor het goede doel van hun keuze. Of wat dacht je van het team van het Infopunt dat 24u wakker bleef en samen met het VUB-restaurant 3.700 euro verzamelde voor VZW Vergeet de Kinderen niet, dankzij activiteiten als kippen knuffelen, bureaucantussen of Karaoke? Het diensthoofd, Ben Van Beeck, lapte er nog eens 1500 euro bij dat hij persoonlijk ophaalde met een 4-stedentocht. 

 

Maar uiteraard werd er ook als vanouds heel veel lekkers aan de man gebracht. Zo bakten de de studenten van professor Damya Laoui pannenkoeken voor de VZW Benetiet, goed voor 577,35 euro. Of verkocht de balie van de bib in Jette heerlijke chocolademelk voor Villa Samson, goed voor 923 euro. En ook OSD wist voor 480 euro drank te verkopen in hun pop-up bar voor het goede doel.
De collega’s van IDLO zamelden dan weer centen in voor TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) en Dbroej vzw. Hun Warmste cinema was goed voor 1217 euro.  
VUB Foundation en de Mens En Organisatie sloegen de handen in mekaar voor een discofuif met vice-rector Hugo Thienpont achter de draaitafels (goed voor € 3200) en de collega’s van SMIT lanceerden een tombola met als inzet, een date met een prof (goed voor 2.500 euro).

Allemaal opgeteld leverde dat dus een goede 12.000 euro op en daar mogen we best trots op zijn. 

 

UZ Brussel verzoent buurt

Maar ook het personeel van het UZ Brussel en onze proffen die er werkzaam zijn schaarden zich volop achter VUB For Life. Met tal van acties in het ziekenhuis voor goede doelen als Villa Samson, het Kinderfonds (Ronald Mc Donaldhuis), KOK (Kinderen en ouders tegen kanker), Boven de wolken (vzw die op neonatale laatste foto neemt van kinderen die overlijden) en het Vertrouwenscentrum Kindermisbruik Brussel als gevolg. 

 

Als klap op de vuurpijl organiseerde het UZ Brussel en de VUB een groots buurtfeest op het gloednieuwe plein voor het ziekenhuis om er, samen met de buurt, de verkeersmiserie van de afgelopen jaren door te spoelen met een hapje en drankje ten voordele van Villa Samson. 

In totaal goed voor maar liefst € 20.000! 

 

10% naar Amnesty Vlaanderen 

Hoewel de acties vooraf allemaal een duidelijk doel hadden, besliste de VUB en het UZ Brussel om 10% van het totaalbedrag van elke actie door te storten aan Amnesty Vlaanderen. Hiermee wil de universiteit Amnesty Vlaanderen een duwtje in de rug geven voor de enorme inzet en gedrevenheid waarmee ze nu al weken ijvert voor de vrijlating van onze ter dood veroordeelde collega, professor Dr. Djalali. Of voor hun gebeten strijd voor de Mensenrechten tout court, een thema de VUB nauw aan het hart ligt.

 

Beste VUB’ers: 32.000 maal dank voor de afgelopen warme weken. We wensen jullie het beste toe voor 2018. Prettige feestdagen!