U bent hier

Kanaal Z wijdde een korte reportage aan de tech van Camel-IDS. Klik op de foto voor een visie.

Nu donderdag 18 mei vindt in Gent de 13de editie van Knowledge for Growth plaats, de belangrijkste life sciences-beurs van Europa. De VUB zal er samen met vier andere Vlaamse universiteit de stand van TTO Flanders bemannen en er de technologie van haar spin-off Camel-IDS in de kijker zetten, die is gebaseerd op kameelantilichamen waarbij kankercellen gericht kunnen worden bestreden via radio-immuntherapie.

 

Camel-IDS is ontstaan uit de VUB-onderzoeksgroep Medical Imaging en het Universitair Ziekenhuis van Brussel. De spin-off ontwikkelde een technologie waarmee de antilichamen van kamelen kunnen worden verbonden met een radioactieve dosis. Daardoor kunnen ze met heel weinig materiaal een heel sterke dosis radioactiviteit tot in de kern van kankercellen brengen.

 

De VUB staat op Knowledge for Growth samen met vier andere Vlaamse universiteiten op de stand van TTO Flanders (stand 58 en 59). Tussen de vele conferenties door kunnen  bezoekers hier terecht voor meer info over innovatief biotech onderzoek aan de universiteiten tijdens  een zogeheten TTO Tea Time. Op het conferentieprogramma zelf zijn er dit jaar drie sprekers verbonden aan VUB:  Jens de Vos, Johan Devenyns en professor Thierry VandenDriessche.