U bent hier

Ket2Sport is een tweedaags sportevenement voor leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van het Brusselse Nederlandstalig onderwijs. Het sportieve avontuur vindt dit jaar plaats op 14 en 15 maart en gaat weer door op de campus van de Vrije Universiteit Brussel. 

 

 

Ket2Sport is een initiatief van studenten 3de Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, die dit organiseren in het kader van hun opleiding. Ze werken hiervoor samen met Sport Vlaanderen, De Vlaamse Gemeenschapscommissie en Stichting Vlaamse Schoolsport. De leerlingen kunnen kennismaken met verschillende sporten en worden aangespoord om de eerste stap te zetten richting een sportclub.

 

Het evenement promoot sportfederaties en Brusselse sportclubs door de leerlingen van de lagere school kennis te laten maken met een brede waaier aan sporten. Zowel klassieke als nieuwere sporten behoren tot de mogelijkheden om uit te proberen. Muurklimmen, panna, basketbal, gymnastiek, dans en tafeltennis zijn maar enkele voorbeelden. Verder hopen de organisatoren nog de leerlingen op deze manier te verleiden tot een meer sportieve en een gezondere levensstijl én tot het aansluiten bij een sportclub.

 

Ket2Sport wordt niet alleen georganiseerd om leerlingen van de lagere school te helpen, maar helpt ook de studenten Lichamelijke Opvoeding van de VUB. Zo leren ze met deze activiteit hoe ze een grootschalig sportevenement kunnen organiseren.