U bent hier

Vijf wetenschappers en twee kunstenaars sluiten zich aan bij de Jonge Academie. De inauguratie van professor sociologie Bram Spruyt en de zes anderen vindt plaats op 26 mei. Ook stelt de Academie haar nieuwste magazine voor en wordt er gesproken over het evenwicht tussen werk en het leven daarbuiten.

 

 

De Jonge Academie is een vereniging van jonge toponderzoekers en -kunstenaars met een eigen kijk op beleid, maatschappij, onderzoek en kunst. De Academie organiseert evenementen en formuleert opinies om bij te dragen tot de verbetering van maatschappelijke pijnpunten.

 

Inauguratie

Op 1 maart werd bekend dat Bram Spruyt, socioloog en professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), opgenomen is als lid van de Jonge Academie. Spruyt spitst zich binnen zijn vakgebied vooral toe op de onderwijssociologie. Samen met Spruyt werden nog vier andere wetenschappers en twee kunstenaars verkozen als lid van de Jonge Academie. Meer informatie over de inauguratie en deze nieuwe leden kan u hier vinden.

 

Work/Life Event

Naar een gezond evenwicht tussen carrière en je leven daarbuiten: persoonlijke getuigenissen, videoboodschappen van de Vlaamse rectoren en een rondetafelgesprek. Meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u via deze link