U bent hier

Metastases in de hersenen bij borstkanker zijn zeer agressief en moeilijk te behandelen. VUB spin-off Camel-IDS ontwikkelde een technologie gebaseerd op kameelantilichamen waarbij kankercellen gericht kunnen worden bestreden via radio-immuuntherapie en gezond weefsel gespaard wordt.

 

Camel-IDS ontstond in 2015 uit de onderzoeksgroep Moleculaire Beeldverwerking en het departement Nucleaire Geneeskunde van het UZ Brussel geleid door Prof. Tony Lahoutte. Andere onderzoekers die bijdroegen tot het succes van deze spin-off zijn Geert Raes, Matthias D’Huyvetter, Nick Devoogdt en Jens De Vos.

 

Deze investeringsronde werd geleid door V-Bio Ventures (Belgium) en Gimv (Belgium), en bijgetreden door HealthCap (Sweden), Novo Seeds (Denmark), Pontifax (Israel) en BioMedPartners (Switzerland). Ook vroegere investeerders leverden opnieuw een bijdrage. Een eerdere kapitaalronde, geleid door business angels en met de steun van de regio Brussel en Innoviris, hebben Camel-IDS in staat gesteld de resultaten te genereren die het mogelijk maakten om de volgende ontwikkelingscyclus veilig te stellen. Naast de financiering zullen Christina Takke van V-Bio, Karl Naegler van Gimv, Mårten Steen van HealthCap, Morten Graugaard Døssing van Novo Seeds en Ohad Hammer van Pontifax in de Raad van Bestuur zetelen.

 

Lees meer:
De Tijd:
“Belgische groeiers halen al driekwart meer kapitaal op dan in 2017”
Knack: “Camel-IDS haalt 37 miljoen op voor z’n radio-farmaceutica”
Radio2: “Kamelen in de strijd tegen borstkanker”