U bent hier

Yves Van Ingelgem van Zensor

Zensor, in 2013 gestart als spin-off van de VUB, is genomineerd voor Rising Star award, editie 2017, samen met 9 andere innovatieve bedrijven. Het concept ‘Rising Star’ is een onderdeel van de Deloitte Technology Fast 50 competitie special gericht op veelbelovende bedrijven die minder dan 4 jaar actief zijn in de technologiesector. Zensor zal op 14 november 2017 deelnemen aan een pitchwedstrijd met de andere genomineerden. Een onafhankelijke jury zal op dat moment de ‘Rising Star’ voor 2017 kiezen.

Zensor, that started as a spin-off from the VUB in 2013, is nominated for the Rising Star award edition 2017, together with 9 other innovative enterprises. The Rising Star selection is part of the Deloitte Technology Fast 50 competition and is designed for promising companies that have been active in the technology sector for less than four years. Zensor will participate in a pitch presentation in Brussels on 14 November 2017. An independent jury will select the 2017 Rising Star. 

Zensor werkt samen met verschillende industrieën zoals on- en offshore windenergie,  de civiele bouw, (petro)chemie en gas, en biedt geïntegreerde monitoring pakketten aan die sensoren, analyse en rapportering samenbrengen. Het werkt op projectbasis voor grote installaties zowel als in grotere volumes voor groepen van gelijkaardige structuren. 

 

De nominatie voor de Rising Star award is niet de eerste keer dat Zensor is opgemerkt. In 2015 volgde een eerste erkenning tot MIT Innovator Under 35 voor België en in 2016 mocht Zensor de prijs voor Rising Star of the Blue Economy in ontvangst nemen uit handen van de Europese Commissie (DG Maritime) te Hamburg, Duitsland. Die prijs kregen zij voor hun innovatieve benadering binnen de offshore windindustrie en golf- en getijden industrie. In maart 2017 werd een kapitaalsverhoging van meer dan 1 miljoen € doorgevoerd via de bekende Belgische ondernemer Paul Kumpen en het Duitse investeringsfonds SHS Ventures om de verdere groei van het bedrijf te ondersteunen.

 

De Deloitte Technology Fast 50 competitie is een jaarlijks wederkerende selectie van de 50 snelst groeiende innovatieve techbedrijven met een hoofdkwartier in België. Bedrijven die een technologie-gebaseerde dients of product ontwikkelen en die een substantiele omzetgroei gerealizeerd hebben in de meest recente 4 jaren kunnen deelnemen en hun kans wagen om genomineerd te worden als 1 van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van het land.