U bent hier

Op donderdag en vrijdag 17 en 18 mei vormt de befaamde aula Q van de VUB het decor voor een Harry Potter musical, gebracht de musical studentenvereniging VUB Players. Twee avonden lang brengt het 22-koppige internationale studentengezelschap de musical “Back to Hogwarts”, een ludieke fanfiction musical over Harry Potter.

 

Onder het motto, het moet niet altijd een cantus zijn, richtte de internationale studente Danielle Humphrey in 2012 de VUB Players op. Een musicalvereniging voor VUB-studenten die musical-enthousiastelingen de kans wilde bieden om hun dromen te verwezenlijken. Sindsdien brachten ze elk jaar een grootste Engelstalige musical op de planken. Doorheen de jaren werd de kring niet alleen een broedplaats van talent, maar ook een hechte vriendenkring.

 

Knutselen en zingen

Naast de zang- en acteerprestaties zorgen de studenten ook zelf voor het decor en het overgrote deel van de kostuums. Aan de show, de decors en kledij wordt ondertussen al sinds eind oktober aan gewerkt door 22 student-acteurs en enkele extra koppen die zorgen voor de administratie, regie en vocal begeleiding.

 

De voorstelling staat open voor alle studenten en andere musicalfans en vindt plaats op donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei, om 20u in aula Q op VUB-campus in Etterbeek.