U bent hier

Team parodontologie VUB

Op zaterdag 23 april 2016 mocht Drs. Thomas De Bruyckere een Osteology Research prijs in ontvangst nemen op het prestigieuze Osteology Congress in Monaco. Hij onderzocht de resultaten van weefselregeneratie rondom tanden op lange termijn. 

 

 

De doelstelling van de benadering van De Bruyckere is om volledig herstel te verkrijgen van het kaakbot, parodontaal ligament en wortelcement na resorptie ten gevolge van parodontale pathologie. Het project werd binnen de onderzoeksgroep Oral Health (ORHE) gerealiseerd onder leiding van Prof. Dr. Jan Cosyn (VUB-UGent) en in samenwerking met Prof. Dr. Roberto Cleymaet (VUB) en Prof. Dr. Hugo De Bruyn (UGent). Thomas De Bruyckere is doctoraatsstudent in de tandheelkunde met Prof. Dr. Jan Cosyn als promotor. 

 

Het congres

Het International Osteology Symposium is een congres dat elke drie jaar wordt gehouden. Tijdens dit symposium wordt er gefocust op beenderen en op zachte weefselregeneratie. Met meer dan 2 500 deelnemers van over de hele wereld, waaronder vooraanstaande sprekers, heeft het congress een goede reputatie opgebouwd.