U bent hier

Student. Werknemer. Zanger. In de eerste ronde van The Voice van Vlaanderen blies David maar liefst twee juryleden van hun stoel. Vandaag valt hij te bewonderen in een battle op VTM. Dan komen we dan eindelijk te weten of deze bezige bij nog meer vakantiedagen moet opnemen voor de volgende stap: de liveshow.

 

Lone wolf
“Niemand wist dat ik me had ingeschreven. Ik was soms afwezig op het werk omdat ik de voorrondes moest doen, waarvoor ik mijn verlofdagen opnam. Na drie audities kreeg ik een mail om te zeggen dat ik geselecteerd was voor de blind auditie! Mijn geluk kon niet op! Ik hield me wel in, want ik wou absoluut niet dat iemand dit wist. Het was iets dat ik voor mezelf wou doen. Ik wou even mijn eigen grootste cheerleader zijn.

 

De avond nadat ik door de blind audition was geraakt werd ik opgebeld door 4 vrienden. Alle vier hadden ze door dat ik een tikkeltje té gelukkig was en toen kon ik het nieuws ook niet meer voor mezelf houden. Ze waren immens blij voor me en tegelijkertijd erg teleurgesteld dat ik hen niet had meegevraagd en eisten allemaal om er te zijn voor de volgende ronde. Mijn familie had ik toen bewust nog niets gezegd.”

David zingt 'A song for you' | Blind Audition | The Voice van Vlaanderen | VTM

David zingt A song for you @ The Voice van Vlaanderen

 

 

The singing life

“Ik probeer veel warme thee te drinken en warm of lauw water. Ook sport is goed. Verder probeer ik minstens 7 uur te slapen. Dat lukt natuurlijk niet altijd door mijn jobs en universitaire verantwoordelijkheden, thanks VUB (lacht). Ook probeer ik  niet te schreeuwen, maar zacht te spreken en elke dag stemoefeningen te doen.”

 

VUB

“Ik ben bezig met het afwerken van mijn Master Tolken en werk op het Studenten Administratie Centrum (SAC), beide aan de Vrije Universiteit Brussel. Als bijverdienste vertaal ik nog teksten voor verschillende personen of bedrijven van het Engels, Frans of Spaans naar het Nederlands of Engels. Mijn collega’s zullen je vast en zeker vertellen dat ik de zingende medewerker ben van het SAC! (lacht) Ik ben ook wel meestal de persoon die een liedje aanzet in de groep en maakt dat de groep samen begint te zingen. Only at the VUB of course! “

 

Voor de livebeleving van deze smiling soul singer kan u vanavond terecht bij The Voice van Vlaanderen op VTM om 21.35u.