U bent hier

De vrolijke zomertemperaturen lokken velen onder ons momenteel naar een zonnig terrasje, een fijn zomerfestival of een deugddoende strandvakantie. Niks van dat alles voor acht studenten van de Vrije Universiteit Brussel. Zij sprongen maandag 18 juli op het vliegtuig met bestemming Lubumbashi (Congo). Daar worden ze de komende 3 weken ondergedompeld in het derde en laatste luik van het uitwisselingsprogramma “Generation Under Construction”.

 

Het project is een samenwerking tussen UCOS vzw, VUB, University of Sichuan (China) en de Université de Lubumbashi (Congo). De bedoeling is om studenten uit de drie berokken landen de kans te bieden om via een interculturele ervaring ideeën uit te wisselen rond globale uitdagingen. De komende weken zullen de studenten zich er bezighouden met tal van bezoeken aan hospitalen, scholen en ontwikkelingsprojecten. Zo kunnen ze er vanuit de praktijk de sociale en economische ongelijkheid, energie en infrastructuur of onderwijs en gezondheid bestuderen en er hun blik op geven.

 

Om de ervaring compleet te maken en een perfect beeld te krijgen van het leven zoals het is, logeren de studenten de komende weken bij een gastgezin. Op de website www.ucos.be en onze VUB Instagram-account (@VUBrussel) kan je het avontuur op de voet volgen.

 

Lubumbashi is de derde stop na eerdere edities in Brussel (2014) en Chengdu (China 2015). De Congolese metropool vormt er van 18 juli tot 8 augustus de scène voor laatste fase van Generation Under Construction.