U bent hier

De 2SDC Crew waagt hun kans in de halve finale van Belgium's Got Talent op vrijdag 23 december.

Afgelopen vrijdag liet Empire Crew nogmaals het beste van zichzelf zien tijdens de halve finale van Belgium’s Got Talent. Een mooie performance, maar het is nog even wachten op resultaat. Op vrijdag 23 december wagen ook popper Emjay en 2SDC Crew hun kans. De Vrije Universiteit Brussel is alvast goed vertegenwoordigd met deze drie teams en wenst hen veel succes.

 

Empire Crew

In Empire Crew zitten maar liefst vier VUB’ers: Melissa Evenepoel en Julie Van den Enden studeren Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, Hendrik Leenders studeert Psychologie en Gerlinde Werdefroy is net afgestudeerd als klinisch psychologe.

 

Na hun eerste act mocht de hiphop crew rechtstreeks naar de liveshows. Jurylid Ann Lemmens gebruikte haar ‘Golden Buzzer’ hiervoor. De vier juryleden mogen er elk zo maar eentje weggeven.

 

Eerder dit jaar won het team al een wereldkampioenschap hiphop in Wenen. Hun voorlopig laatste act afgelopen vrijdag was een combinatie van flitsend lichtspel en strakke dans. “Perfect”, zei Dan Karaty van de jury. En dat zonder coach: “we hebben geen coach of choreograaf”, zegt Melissa Evenepoel, “onze crew gebruikt inbreng van iedereen.”

 

Om te weten of ze doorstoten naar de finale moeten we nog wachten tot de volgende aflevering van Belgium’s Got Talent op 16 december. Hun laatste act kun je hier (her)bekijken.

 

 

2SDC Crew

Ook hier weer vier VUB’ers present, in een Crew van zeventien leden. Coach Karlijne Provinciael studeerde Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, Elien Van den Enden Communicatiewetenschappen, Siene de Keyser Handelswetenschappen en Anneleen Blok studeert op dit moment nog Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

 

“We brengen funkstyle, met daarin poppin’, lockin’ en jazzrock”, zegt Karlijne Provinciael. Haar man en medecoach Mike Alvarez werd in 2010 tweede in de finale van ‘Move Like Michael Jackson’ en de 2SDC (2 Step Dance Company) Crew won het Wereldkampioenschap hiphop in Praag in 2014.

 

Op 23 december valt de crew met dansers van 12 tot 48 jaar te bewonderen op VTM. Hun laatste choreo valt hier te bewonderen.
 

 

EmJay

Emjay (Mohamed Abidar), ookwel gekend als Dr. Popper, is een masterstudent Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel. Niet alleen dat, maar hij is ook een begaafd danser, die zijn popping skills mag laten zien tijdens de halve finale in de liveshow van Belgium’s Got Talent. Op vrijdag 23 december is hij te zien op VTM, net zoals 2SDC Crew. 

EmJay makes Dan go completely crazy! | Belgium's Got Talent | VTM

Emjays auditie van 4 november was een schot in de roos.

“Ik ben een freestyle dancer en deed veel mee aan battles. Ook internationaal. Maar ik deed niets anders meer en ik wou een beetje uit mijn niche komen. Toen ben ik me gaan inschrijven voor Belgium’s Got Talent en nu zit ik in de halve finales, een ongelooflijk gevoel.

 

Met Freestyle dancing improviseer je op de muziek. Er is geen choreografie. Je komt op en je probeert de muziek uit te drukken in dans. Mijn stijl, popping, is wat meer old school, jaren ’70 en ’80. Ik ben er nu ongeveer zes jaar mee bezig.

 

Als ik zou moeten kiezen tussen dansen of geneeskunde, zal het uiteindelijk toch geneeskunde worden. Ik weet wel nog niet wat ik precies wil doen. Ik ga een beter beeld krijgen tijdens de stages. Dan kom je overal op de diensten. Dat kan huisarts, zijn of spoedarts…  Ik weet al wel wat ik niet wil doen: oncologie, gynaecologie of geriatrie. Dat liever niet. Liever iets curatiever.”