U bent hier

Zondag palmen 1000-den lopers de bossen en parken in rond de Campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen voor de eerste editie van de 100 km-run voor Kom op Tegen Kanker. Een nieuw loopevent waarin een team van 4 lopers samen 100 km aflegt en daarbij geld inzamelt voor het goede doel. Onder hen ook 4 VUB’ers.

 

Eva Swinnen, David Beckwee, Maarten Cnudde en Laurence Leysen besloten enkele maanden geleden de uitdaging aan te gaan en te trainen voor dit toffe concept waarin 1 teamlid een marathon loopt en om de 10km de steun krijgt van een ander teamlid dat dan 30km, 20km of 10km komt meelopen.

 

Doctoraat triggert collega’s

“We liepen eigenlijk al vaker samen als groep in het Laarbeekbos rond de Brussels Health Campus tijdens de middagpauze of na het werk. Dus toen we dit toffe loopconcept voor Kom Op Tegen Kanker opmerkten moesten we niet lang twijfelen om in te schrijven,” aldus David Beckwee.

“Met onze deelname willen we vooral wat aandacht schenken aan het onderzoek van collega Laurence die aan een doctoraat werkt dat kadert binnen pijn bij overlevers van kanker. En persoonlijk loop ik ook mee omdat ik een warm hart toedraag aan de vzw Prinses Harte die wil meebouwen aan een aangenamere ziekenhuisomgeving voor kinderen door hen van prinsessen- en ridderpakketten te voorzien.”

 

“De Afgelopen weken volgden we een stevig trainingsschema van 3 à 4 trainingsdagen per week,” vertelt David ons. “Al moest het ene teamlid wel wat harder trainen dan het andere natuurlijk. Eva, de marathonspecialiste, zal de 40km voor haar rekening nemen. Ik de 30km , Eva de 20km en Maarten 10km”.  

De vier hopen de 100km in een tijd van 4u af te leggen.

 

3510€ voor kankeronderzoek

 

Na afloop kregen we van Laurence onderstaand berichtje:

 

“We hebben de 100km uiteindelijk afgelegd in officieel 3u55min, officieus 3u47min (er stond lange rij aan de finish voor de ontvangst van medailles) waardoor we pas veel later over de trackinglijn zijn gekomen als de effectieve finish. De uiteindelijk opbrengst bedroeg 3510 euro, die integraal geschonken wordt aan kankeronderzoek. Volgend jaar doen we zeker terug mee en zouden we zelfs graag een 2de ploeg inschrijven.