U bent hier

Gelijkheid is een centrale democratische waarde en een fundamenteel onderdeel van het humanistisch project van de Vrije Universiteit Brussel. Ze deelt het idee dat de democratie en haar waarden als gelijkheid kwetsbaar zijn en daarom verdedigd moeten worden. Gisteren, vandaag en morgen. Ze zal zich verzetten tegen elke aanval tegen de democratie en tegen elke vorm van ondermijning van gelijkheid.

 

De Vrije Universiteit Brussel veroordeelt elke vorm van apathie ten aanzien van de democratie en gelijkheid. Deze apathie zal ze actief bestrijden met kennis over de vele gezichten van ongelijkheid. Deze kennis zal ze overdragen op studenten en docenten, inbrengen in maatschappelijke debatten en in gesprekken met invloedrijke personen in de politiek, de bedrijfswereld en de culturele sector.

 

De Vrije Universiteit Brussel ontzegt zichzelf de luxe van neutraliteit inzake democratie en gelijkheid en vraagt de gemeenschap om dit engagement mee te steunen en uit te dragen.

 

De Vrije Universiteit Brussel engageert zich als partner in een inclusief project voor gelijkheid, zowel in haar eigen instelling als in de samenleving, en in Brussel in het bijzonder.

 

Vrijheid, gelijkheid, en zuster & broederlijkheid vormen het DNA van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is een natuurlijke bondgenoot in het voeren van verzet tegen de krachten die de democratie en gelijkheid ondermijnen, en zal zich actief mee engageren voor een emancipatie en empowerment project.

 

De VUB is made for these times.