U bent hier

Van de eerste examenperiode tot het schrijven van je masterproef, aan de VUB staan studenten er niet alleen voor. Een professioneel team van studiebegeleiders, studietrajectbegeleiders en studentenpsychologen staat dagelijks klaar om studenten te helpen tijdens elke periode van hun studieloopbaan. Nu het academiejaar ingezet is, kunnen studenten zich opnieuw inschrijven voor een hele reeks interessante workshops van de Studiebegeleiding.

 

 

From the first exam period to writing your master thesis, at the VUB, you’re not on your own. A professional team of study advisors, learning path counselors and student psychologists are there every day to help students during each phase of their study path. Now that the academic year has been launched, students can register again for a series of interesting Study Guidance workshops.

Tijdens deze groepssessies krijgen studenten handige tips aangereikt waarmee ze aan de slag kunnen. Zo’n workshop is bovendien de ideale gelegenheid om van medestudenten te leren. Elk semester opnieuw worden er relevante thema’s gekozen die aansluiten bij de noden van studenten. Zo worden er vlak voor een examenperiode bijvoorbeeld workshops georganiseerd over examens voorbereiden en afleggen.. Er zijn bovendien ook avondsessies. Zo is er voor elke student – in elke fase van zijn of haar studieloopbaan – een gepaste ondersteuning. 

 

Workshops voor elke fase van je studieloopbaan

In je eerste academiejaar ben je misschien op zoek naar een goede studiemethode, want dat is geen sinecure. De workshops van de VUB studiebegeleiding helpen je studiemethode op punt te stellen en de leerstof onder de knie te krijgen. De sessie  ‘Academisch Nederlands’ komt dan weer van pas, wanneer je een academische paper moet schrijven. Ook voor ondersteuning bij de presentatie kan je bij ons terecht. Verder kan de hulp bij het opstellen van een examenplanning je aan de vooravond van de blokperiode al een heel eind op weg helpen. Er zijn ook groepssessies om je te helpen omgaan met faalangst of examenstress.

 

De laatste horde voor het behalen van je diploma is het schrijven van een bachelor- of masterproef. Voor elke fase van je onderzoek zijn er workshops. Zo krijg je in de eerste reeks hulp bij je zoektocht naar een onderwerp voor je eindwerk. In een tweede reeks worden dan weer de verschillende stappen in een onderzoek toegelicht. Ten slotte krijg je ook tips bij het schrijven van je bachelor- of masterproef. 

 

Een brede waaier aan workshops

Op het studentenportaal student.vub.be vind je een handig overzicht van alle workshops. Deelname is volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Je kan je online inschrijven op het studentenportaal.