U bent hier

Nu woensdag 25 januari schiet de jaarlijkse ‘Computer, Privacy en Databescherming Conferentie’ (CPDP) uit de startblokken. Het event viert dit jaar zijn tiende verjaardag en zoals altijd buigt het zich ook nu weer over hot privacy topics op het kruispunt van het digitale en politieke veld.

 

Het overkoepelend thema van CPDP2017 is ‘De eeuw van intelligente machines’. Het is een verraderlijk bevattelijke titel voor een event waarop niet minder dan 70 panels onderwerpen zullen bespreken als de implicaties van de Brexit voor databescherming, het EU-US Privacy Shield naar big data en verzekering, encryptie, digitale rechten van kinderen, beslissingmakende algoritmes, cybersecurity, IoT, de ethiek rond AI, geslachtdiscriminerende algoritmes en nog veel meer.

 

Leidende conferentie
CDPD is gestart als een initiatief van onderzoeksgroepen van de Vrije Universiteit Brussel, de Université de Namur en de Universiteit van Tilburg. Ondertussen is het uitgegroeid tot een platform dat gedragen wordt door 20 academische centers of excellence van o.a. de EU en de US. Daarmee is het een onmisbaar event geworden voor privacy- en dataprofessionals uit de politieke, academische en bedrijfseconomische. En met reden: binnen een atmosfeer van zelfstandigheid en wederzijds respect bespreken tientallen academici, advocaten, beleidsmakers, zakelijke leiders en experts uit de burgermaatschappij er de laatste nieuwe trends in wettelijke, regulerende, academische en technologische ontwikkelingen.

 

Ook leken welkom
Dat CDPD zich in de Hallen van Schaarbeek voornamelijk richt tot een publiek van experts, wil niet zeggen dat het de leken in de kou laat staan. Al wie zich van ver of dichtbij betrokken voelt bij het thema van privacy en gegevensbescherming, is van harte welkom op een van de vele side events - waaronder een tentoonstelling, een film en enkele debatten - die onder de noemer ‘Privacytopia’ worden georganiseerd in het centrum De Markten, in hartje Brussel.

 

Computers, Privacy & Data Protection 2017: ‘De eeuw van intelligente machines’.