U bent hier

Maandagochtend 24 september was een spannend moment voor groentjes aan de VUB. De nieuwe studenten werden ontvangen in Auditorium Q, waar een algemene introductie over het universitaire leven op hen werd afgevuurd. Ze werden wegwijs gemaakt in de wereld van de Vrije Universiteit Brussel door vicerector onderwijs Jan Danckaert. Daarnaast stelde ook de studiebegeleiding zichzelf voor als luisterend oor tijdens het parcours dat ze zullen afleggen en werd er door de presentatoren van het geheel gepolst naar de verwachtingen en aspiraties van de generatiestudenten.
 

Het is acht uur ‘s ochtends en de zon priemt doorheen de wolken boven de VUB-gebouwen op de campus Etterbeek. HIer en daar troepen groepjes nieuwe studenten samen voor Auditorium Q, waar ze straks verwacht worden voor een infosessie die hen zal begeleiden bij de eerste stappen in een VUB-carrière. Ook de studentenambassadeurs staan paraat om de nieuwe studenten wegwijs te maken. Iedere student krijgt een tote bag aangeboden met de leuze van de VUB op, met daarin uitleg én een ware VUB bullet journal, waarin ze hun to-do lijstjes voor het komende jaar kunnen neerpennen.

Niet iedereen komt echter aan in een vriendgroep. Eén van hen is Emma uit Dilbeek. Ze is wat zenuwachtig om haar studie Archeologie en Kunstwetenschappen te starten aan de VUB. Maar een groot enthousiasme blijkt: “Ik heb een grote passie voor muziek. Ik hoop tijdens mijn studie hier aan de VUB die voorliefde voor kunst te kunnen verderzetten. Daarom vind ik het ook zo fijn dat heel erg veel verschillende kunsttakken aan bod komen in het eerste jaar.”

Het kenismaken verliep alvast vlotjes, ondanks de vele verwachtingsvolle blikken. Oussama en Ahmad wonen beiden in Brussel en leerden elkaar vlak voor de introductiesessie kennen, tijdens het wachten voor auditorium Q. Elk gaan ze een nieuwe uitdaging aan op de VUB. Oussama kijkt uit naar wat hem te wachten staat tijdens zijn kersverse opleiding industriële wetenschappen, Ahmad begint dan weer aan een studie computerwetenschappen.

Benieuwd naar meer indrukken van de generatiestudenten op hun eerste dag universiteit? Bekijk dan de video hieronder!
 

 

Hoe ervaren onze generatiestudenten hun eerste dag op de VUB?

Hoe ervaren onze generatiestudenten hun eerste dag op de VUB?

We wensen hen alvast een fantastisch en inspirerend academiejaar!