Vanaf vrijdag 14 tot eind augustus staan ze weer voor je klaar: de Dichters van wacht. Hang aan de lijn met Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy, Laurence Vielle, Xavier Queipo, Yousra Benfquih of Lisette Ma Neza of ga bij hen langs en proef van al het moois dat Brusselse dichters te bieden hebben. In alle talen, van alle landen en toch zo dicht bij huis.

112

Gedichten zijn helend. Ze kunnen troosten, ontroeren, raken, doen glimlachen. Ze houden de geest lenig en het hart warm. En ze verbinden. Daarom riep verb(l)ind - een vzw die inzet op verbinding en deugddoend ontmoeten - in volle lockdown Dichters van wacht in het leven. In tijden zonder aanraking hebben mensen ook nood aan geraakt worden. Gedichten zijn daartoe in staat. Dichters van wacht werd een overrompelend succes. Op 11 avonden tijd werden de dichters meer dan 6.000 keer gebeld.

Omdat de nood en de deugd zo groot zijn, steken we vanaf vrijdag 14 augustus een tandje bij en lanceren we 'Dichters van wacht BXL', een Brusselse, meertalige zomereditie. 40 Brusselse (slam)dichters staan gezamenlijk 112 keer voor je klaar. 112, toevallig ook het algemeen nummer voor noodgevallen.

Bel 0800 11 233

Je hoeft niet te reizen om nieuwe horizonten te verkennen. Woorden zijn grenzeloos en gedichten brengen je overal. Tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus kan je 'Dichters van wacht' telkens tussen 20 en 22 uur bellen via het gratis nummer 0800 11 233. De dichters en slamdichters die je aan de lijn krijgt weerspiegelen gezamenlijk de diversiteit aan talen, stijlen en invloeden die onze hoofdstad rijk is. Bel hen, ga verder in het Nederlands, Frans of Engels en geniet van een (slam)poëtische telefoontrip. Misschien krijg je zelfs de kans om een gedicht in het Afrikaans, Italiaans, Kinyarwanda, Lingala of Spaans toegefluisterd te worden.

Op consultatie bij een dichter

Aansluitend op het telefoonweekend kan je voor het eerst ook terecht in een gedichtenapotheek op verschillende locaties in Brussel. Kom dichter, ga zitten en laat je verrassen door woorden in al hun kleuren. Kom even op adem in de drukte van de dag. Of laat je meevoeren tot ver buiten de grenzen van je hoofd. Kom langs in een gedichtenapotheek vanaf maandag 17 augustus tot maandag 31 augustus en ga er op consultatie bij een Brusselse (slam)dichter die je een-op-een voorleest uit eigen werk. Waar en wanneer de dichters hun spreekuur houden, ontdek je op verblind.be. Een afspraak maken is niet nodig, maar hou de wachtrij veilig.

Reis nog even heerlijk dicht en dichter in eigen land, in eigen stad, in eigen huis. Bel of bezoek de 'Dichters van wacht' voor je gratis dosis schoonheid en verbinding. Dichters van wacht BXL is een initiatief van verb(l)ind vzw in lokale en regionale samenwerking met onder andere Brusselse bibliotheken, gemeenschapscentra, Brusselse steden en gemeenten, VUB, Pilar en KVS. Lees er alles over op verblind.be.