Wetenschap van 't vat

Privacy op het internet, epidemieën en virussen, migratie in Brussel en het Higgs-Boson deeltje: een greep uit de onderwerpen die in Science Bar Brussel aan bod komen. Zo’n paar keer per jaar nodigt Wtnschp onderzoekers uit op café om over hun wetenschappelijke expertise te praten. Van Lieven Scheire tot Sven Pichal, onze moderatoren leiden je door het landschap van de wetenschap!

We zijn weer een tijdje weggeweest - #coronasucks - maar onze digitale knowhow is nu beter dan ooit! Daarom nodigen we naar goede gewoonte opnieuw onderzoekers en spelers uit het maatschappelijke veld uit op het "podium". Dit keer helaas niet op café, maar wel - met een pint - in je eigen living! Afspraak op dinsdag 1 december om 19:00 op onze Facebookpagina.

In onze volgende Science Bar Brussel werpen we niet alleen een blik op de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar ook op ons eigen kiessysteem. Hoe wordt ons stemgedrag beïnvloed? Waarom stemmen we alsmaar minder? Moeten we naar een nieuwe vorm van democratie? Dit, en een heleboel andere vragen, worden beantwoord op de volgende Science Bar Brussel.

Moderator Sven Pichal gaat in gesprek met VUB-onderzoekers ...

Alison Woodward: specialist binnenlandpolitiek VS, gender, diversiteit en beleid.

Dave Sinardet: professor politieke wetenschappen en verkiezingsspecialist

Katia Segers: professor communicatiewetenschappen en volksvertegenwoordiger Vlaams Parlement & Senaat

Deelname: Gratis

Aanvang: dinsdag 1 december om 19:00

Locatie: Facebook-live