ā€œHopelijk krijg ik een medaille rond mijn nekā€. Dat zei topsportstudent Communicatiewetenschappen Florent Van Aubel een paar weken geleden nog tijdens een interview met ons. Geen holle woorden, zo blijkt na winst van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio. De Lions verloren met 4-2 in een spannende finale van ArgentiniĆ«.

BelgiĆ« ā€“ ArgentiniĆ«
Na minder dan twee minuten schiet Cosyns al de bal binnen en zorgt hij voor de 1-0. Tien minuten later scoort Ibarra vanop een strafcorner voor Argentiniƫ. In de laatste minuut van het eerste kwart zorgt Ortiz dat Argentiniƫ aan de leiding komt met 1-2.

In de 17de minuut volgt een strafcorner voor de Belgen, LoĆÆck Luypaert schiet net naast doel. Drie minuten later nog een strafcorner, Tom Boon stuit op de keeper. In minuut 21 krijgt ArgentiniĆ« haar tweede strafcorner, die Peillat rechtstreeks scoort. 1-3. Voor de rest van het tweede kwartier blijft ArgentiniĆ« veel druk zetten. Weinig kansen voor de Lions. In de laatste minuut probeert Dohmen nog te scoren maar de bal wordt gestopt.

De tweede helft gaat rustig van start en de Argentijnen proberen het tempo te drukken. In de derde minuut van het derde kwartier lijken de Lions een strafcorner te krijgen, maar videobeelden beslissen daar anders over. Nog een paar kansen voor Belgiƫ, maar Argentiniƫ speelt drukkend en verdedigt goed. In minuut 38 krijgt Mazzilli (ARG) een groene kaart. Met nog acht seconden te gaan scoort Boccard een mooie goal na rond vier verdedigers te slalommen. Het derde kwartier eindigt met 2-3.

Veel kansen langs beide kansen in het laatste kwartier. ArgentiniĆ« neemt geen risicoā€™s meer met nog enkele minuten te gaan en houdt zich kalm. In minuut 50 slaagt Van Aubel er niet in om een derde strafcorner voor BelgiĆ« binnen te tikken. Met nog iets meer dan 3 minuten te gaan krijgt BelgiĆ« nog een vierde strafcorner, de gelijkmaker blijft uit. De klok duikt onder de drie minuten, Luypaert wordt vliegende keeper. Nog een paar spannende momenten voor de Belgen, maar de Argentijnen scoren nog een vierde goal met nog 17 seconden te gaan. 4-2, een mooie match met als resultaat zilver voor de Red Lions.