You are here

De Vrije Universiteit Brussel en de Université libre de Bruxelles lanceerden gisteren (13 september) samen met het Verbond van Belgische Ondernemingen de Leerstoel ‘Transitioning Belgian Companies into Circularity’. Zij wordt bekleed door mobiliteitspecialist Cathy Macharis van de VUB en bio-ingenieur Wouter Achten van de ULB. Het hoofddoel van de Leerstoel is om bij te dragen aan de transitie van ondernemingen naar de circulaire economie dankzij een wetenschappelijk kader.

 

Bekijk hier de video op Bruzz.be.
 
De leerstoelhouders Cathy Macharis en Wouter Achten willen een multidimensionaal evaluatiemodel ontwikkelen voor de mogelijkheden die de circulaire economie ondernemingen biedt.  Ondernemingen krijgen een reeks criteria en strategieën aangeboden om hun producten en diensten te herbekijken, zodat ze beter in de circulaire economie kunnen integreren.
 
De leerstoel zal tien ondernemingen selecteren om de evaluatiemethode en het transitiekader naar een circulaire economie  te bespreken. Deze worden uitgewerkt en toegepast bij drie  geselecteerde ondernemingen voor een case study, waarbij de bedrijven begeleid zullen worden.
 
Daarnaast worden er drie seminaries georganiseerd om het project en de bestudeerde instrumenten te presenteren. De bevindingen worden gepubliceerd in wetenschappelijke publicaties en in verschillende cursusmaterialen.
 
Meer info:
Cathy Macharis, Cathy.Macharis@vub.be, 02-614 83 03