U bent hier

Artificiële intelligentie bepaalt wat je te zien krijgt op Facebook en in Google. Algoritmes voorspellen waar criminaliteit zal plaatsvinden, wie vervroegd mag vrijkomen uit de gevangenis en wie een lening krijgt. Die voorspellingen komen met risico’s. De beslissingen van autonome auto’s kunnen levens kosten. We moeten ons dringend bezinnen over de implicaties. Hoe zorgen we ervoor dat computers de juiste beslissingen nemen? Wat kan, en vooral, wat niet?

 

Met Katleen Gabriëls (Universiteit Maastricht / VUB), expert in de ethische aspecten van technologie & Johan Loeckx, verbonden aan het VUB Artificial Intelligence Lab. Hij vertelt wat AI precies is (en wat niet) en wat we er van mogen verwachten.

 

Eos-redacteur Dieter De Cleene modereert de gespreksavond.

 

Heb je nu al een vraag? Stuur die dan naar redactie@eoswetenschap.eu met ‘Als algoritmes beslissen’ als onderwerp.

 

Praktische info

 

  • De gespreksavond gaat door op donderdag 21 maart (20u tot 21u30) in STUK (auditorium) in Leuven (Naamsestraat 96, 3000 Leuven).
  • Inschrijven is gratis maar verplicht (de plaatsen zijn beperkt).

 

Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks ‘Grijze Cellen’. Wetenschappers gaan tijdens de avonden met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.