U bent hier

VUB-rector Caroline Pauwels maakt kans op de award ‘CSR Professional of the Year’, ook wel gekend onder de noemer ‘Duurzaamste Manager van het Jaar’. De titel verwijst naar ‘Corporate Social Responsibility’ en wil een duurzame brug creëren tussen de winstgedreven en sociale sector. Duurzaamheid, milieu en sociale relaties vormen hierbij de rode draad. De award is een initiatief van de Mechelse vzw ‘Time4Society’ en reikt deze samen uit met Engie en zakenblad ‘Trends’. “CSR, dat is bijna een vanzelfsprekendheid aan onze universiteit”, zegt Caroline Pauwels. “We kunnen anders en moeten dit waarmaken in alles wat we doen.”

 

Duurzaamheidsbeleid

CSR heeft een belangrijke rol in het algemeen strategisch plan van de VUB. Daarnaast heeft de Brusselse universiteit ook een duurzaamheidsbeleid (*). Deze is transversaal met prioriteiten op vier assen. Acties omtrent duurzame ontwikkeling in het onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en outreach versterken elkaar. Een geïntegreerde, holistische aanpak en een maximale betrokkenheid van de VUB-community zijn hierbij cruciaal. Vanuit haar humanistisch waardenkader wil de VUB een voorbeeldrol vervullen en zo de katalysator zijn van oplossingen die democratisch, ecologisch, sociaal en economisch verantwoord zijn.

 

Stem op Caroline Pauwels

Niet alleen de rector maakt kans op de titel ‘Duurzaamste Manager van het Jaar’. Robin Bruninx, oprichter en gedelegeerd bestuurder bij Encon, werd net zoals Pauwels eveneens genomineerd voor deze award. Ook Greet Vanderheyden, Sustainable Development Manager bij Alpro, dingt mee. Stemmen kan je op deze pagina doen. De awarduitreiking vindt plaats op donderdag 20 februari 2020 in Brussel en kan je mits reservering bijwonen.

 

(*) Meer weten over het duurzaamheidsbeleid van de VUB? Je leest het hier.