U bent hier

Voor sommigen luidt 1 juli de start van de zomervakantie in, maar dat geldt niet voor de inschrijvingsbalies aan de VUB. Deze middag openden zij hun deuren om een lange reeks nieuwe gezichten te verwelkomen. Ondanks de festivalgekte, start van de koopjesperiode en het zomers zonnetje zakten heel wat kersverse VUB’ers af naar Etterbeek en Jette om de eerste stap in hun academische loopbaan te zetten. Hiliyeh Meursing en Vaishali Pawar mogen zichzelf op de borst kloppen, want zij schreven zich als eerste in voor het komende academiejaar. We stellen jullie even aan hen voor…

Hiliyeh Meursing

 

JONG EN GEËNGAGEERD

 

De goedlachse Hiliyeh is oorspronkelijk afkomstig uit Eindhoven, maar twee jaar in het pittoreske Marche En Feaine heeft de Nederlandse tongval wat afgevlakt. In zijn eentje trok hij vandaag naar Brussel om zich in te schrijven voor zijn toekomstige richting én passie: Psychologie. De achterliggende reden voor deze keuze is op en top VUB: “Het is mijn droom om later te kunnen werken met probleemjongeren. Door de week werk ik reeds als vrijwilliger en ik ben ervan overtuigd dat mijn opleiding mij kan helpen om jongeren nóg beter op weg te helpen.”  Zijn jong engagement stopt daar overigens niet! Nu al speelt hij met het idee om zich aan te sluiten bij één van de politieke groepen aan de VUB.

 

Mensenkennis, het begin van alle wijsheid

 

Wat hoopt Hiliyeh concreet uit zijn opleiding te halen? Inzicht, hoe meer hoe beter. “De mens als studieobject heeft mij altijd kunnen boeien, omdat het de beste weerspiegeling van onze samenleving is. Ik hoop dat mijn opleiding mij in staat stelt om meer inzicht te krijgen in onze biologie en manier van denken. Dan pas kan je mensen écht begrijpen.”  Beter hadden we het zelf niet kunnen zeggen.

 

BXL ma belle

 

Brussel als studentenstad was een haast even evidente keuze voor deze diepzinnige wereldverbeteraar, het is immers dé multiculturele stad bij uitstek: “Ik vind meertaligheid belangrijk en dat kan je het beste oefenen in een stad waar meerdere nationaliteiten en culturen samenkomen. De kans is ook een stuk groter dat je met mensen in contact komt die vanuit een ander perspectief vertrekken, wat altijd een verrijking is.”

Vaishali Pawar

 

Welkom in België

 

Vaishali woont net als Hiliyeh nog maar twee jaar in Brussel. Ze groeide op in de Maharashtra staat in India, maar trok samen met haar echtgenoot naar België om hier te studeren. “The past two years I have been studying Dutch. I am able to understand most of the language and know how to say common phrases, but the accent matter complicates things. Different cities have completely different dialects, which is the last thing you want if you have not yet mastered the language.”

 

Girl in STEM

 

Talen spelen een belangrijke rol in het leven van Vaishali, maar het is niet de richting die ze later uit wil. Haar hart klopt eerst en vooral voor de wetenschap, meer specifiek: de computerwetenschapen. “I am enrolled for the Master in Applied Computer Science. I am wildly fascinated by technological advances and want to take my scientific and digital capabilities to the next level.” Gedurende haar opleiding wil ze zich toespitsen op de mogelijkheden die artificiële intelligentie met zich meebrengt, om dan later de stap naar onderzoek te zetten.

 

Een droom die uitkomt

 

Wanneer we haar vragen of ze zenuwachtig was voor vandaag bekent ze met een glimlach dat ze deze ochtend toch wakker werd met kriebels in de buik. Niet onbegrijpelijk, want voor haar is deze ervaring een kinderdroom die werkelijkheid wordt: “It was always my dream to study and go abroad, but I had to be patient because of financial challenges. Lucklily my husband and I have found our footing in Belgium, so now I can truly start to live the dream.”

Lijkt het je wat om net als Hiliyeh en Vaishali aan de VUB te studeren? Waar wacht je nog op! Je kan je inschrijven voor komend academiejaar van 1 tot en met 12 juli en van 12 augustus tot en met 8 oktober. Klik hier om een afspraak te maken op onze campus in Etterbeek of Jette. Tot snel!