U bent hier

Op donderdag 22 februari vindt op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus van de VUB de EBEC Challenge plaats. De EBEC Challenge is een van de grootste ingenieurscompetities binnen Europa. Jaarlijks nemen tientallen studententeams uit de ingenieursrichtingen van alle universiteiten en hogescholen deel aan de competitie, die bestaat uit lokale en nationale rondes. De EBEC Challenge van donderdag is een lokale ronde.

 

Een technisch probleem oplossen is niet alleen een kwestie van technisch inzicht. Er komen ook heel wat sociale en communicatieve skills bij kijken. Dat blijkt ook uit de uitdagingen die de deelnemende teams te wachten staan tijdens de EBEC Challenge.

 

Telkens andere invulling gezocht
Elk team bestaat uit vier personen. Ze krijgen een probleem voorgelegd, dat ze samen moeten interpreteren en waar ze een oplossing voor moeten ontwerpen. Vervolgens moeten ze die oplossing ook bouwen en laten uitvoeren. De bedoeling is natuurlijk de beste oplossing te vinden op het gebied van performantie, kost en innovatie – maar wat dat inhoudt, dient telkens anders ingevuld te worden naargelang de competitiecategorie. Daar zijn er vier van: Team Design, Case Study, Negotiation en Debates – niet toevallig in het Engels, want dat is de voertaal van de wedstrijd.

 

De jury zal op basis van hun prestaties de drie beste teams die het meest creatief de opdracht hebben aangepakt en hun een mooie prijs geven. De twee winnende teams gaan door naar de nationale ronde.

 

Vorig jaar waren de finalisten van de VUB de grote winnaars van de nationale ronde van België. De winnaars van de verschillende nationale rondes komen vervolgens tegen elkaar uit in de finale internationale ronde.

 

EBEC CHALLENGE - LOKALE RONDE

Donderdag 22 februari, 13u00

U-Residence

VUB Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Pleinlaan 2, 1050 Brussel