U bent hier

Ontwerpen onze studenten binnenkort het nieuwe Koning Boudewijnstadion? Als het van de plannen van de Belgische voetbalbond bestaat die kans in ieder geval wel. Nu de plannen voor een nieuw Eurostadion voorgoed van de baan zijn, bundelden de KBVB en de Memorial hun krachten om de Belgische sporters van allerlei takken een modern stadion aan te bieden dat ook terug kan meespelen op Europees niveau. Voor het ontwerp rekenen ze op input van de studenten Ingenieur en ingenieur-architect.

 

 

Op dinsdag 19 maart gaven de KBVB en de Memorial tekst en uitleg bij de nieuwe plannen om van het huidige Koning Boudewijnstadion een moderne sporttempel te maken en een buitengewone generatie voetballers en atleten het podium te geven dat ze verdienen. Het Golden Generation Arena, zoals het zal heten, moet een state-of-the-art  stadion worden dat zowel kan dienen als decor voor concerten of voetbal- en atliekfinales.

 

Het stadion zal plaats moeten bieden aan 40.000 bezoekers. Dat zijn er 7.000 minder dan het huidige stadion, “maar dat moet de leefbaarheid rond het stadion ten goede komen,” alsdus Golazo en de KBVB. De UEFA en IAAF zijn alvast voorstander van de plannen en ook op politiek vlak is er een positief geluid te horen.

 

Wedstrijd

 

Voor het ontwerp van het stadion kijken Golazo en en de voetbalbond naar de faculteiten ingenieurswetenschappen en architectuur van de Belgische universiteiten. Er wordt dan ook een plan uitgeschreven om niet alleen de jonge topsporttalenten te geven wat ze verdienen. Ook het jonge architectuurtalent van België zal zijn of haar kunsten mogen tonen. Ze worden dan ook uitgedaagd om met een duurzaam en innovatief project op de proppen te komen.

 

VUB-rector Pauwels is alvast voorstander van het idee: “Ik weet in ieder geval voor welke gouden generatie ik zal supporteren,” laat ze in een korte reactie weten.  

 

Indien alles deze keer wel vlot loopt, zou het vernieuwde stadion klaar moeten zijn in 2022.