U bent hier

Ann Truyts (midden links) en Natasja Van Buggenhout (midden rechts) waren respectievelijk tweede en derde bij de Thesisprijs Vlaamse Regulator voor Media.

Op maandag 5 december reikte de Vlaamse Regulator voor de Media zijn jaarlijkse thesisprijs uit. VUB-studentes An Truyts en Natasja Van Buggenhout eindigden op de tweede en derde plaats.

 

Vrouwen op het scherm

An Truyts nam deel aan de wedstrijd met haar thesis ‘Vrouwen op het scherm: de genderrepresentatie en beeldvorming van vrouwen bij de openbare omroep. Een kwalitatieve analyse van het beleid en de praktijk’ (promotor Katia Segers). In de masterproef wordt het beleid van de VRT en de VLaamse regelgever voor genderrepresentatie en beeldvorming op het scherm in kaart gebracht. Truyts concludeert dat er nog discrepanties zijn tussen het gevoerde beleid en de vertaling ervan naar het scherm. Truys won 600 euro met haar prestatie.

 

Targeted advertising in Vlaanderen

Natasja Van Buggenhout won de derde plaats met haar bachelorproef ‘Targeted advertising als strategie tegen reclamemoeheid van televisiekijkers in Vlaanderen’ (promotor Wendy Van den Broeck). Ze onderzocht hiermee de houding van Vlaamse mediagebruikers tegenover targeted advertising. Uit haar onderzoek blijkt dat de respondenten voorzichtig positief zijn. Van Buggenhout kreeg 400 euro voor haar derde plaats.

 

Over de Thesisprijs

De Vlaamse Regulator voor de Media organiseerde voor de zesde maal zijn jaarlijkse Thesisprijs.  Met de organisatie van de Thesisprijs wil de VRM het onderzoek stimuleren naar onderwerpen die aansluiten bij zijn werkzaamheden.

Voorwaarden m.b.t. het eindwerk:

  • behandelt een onderwerp dat aansluit bij de werkzaamheden van de VRM
  • behaalde minstens 15/20
  • is geschreven in het Nederlands of Engels
  • voor hogeschool-, universiteit- en master-na-master-studenten

Meer informatie over de prijs en de VRM kan u hier vinden.