U bent hier

Woensdagmiddag 29 november overhandigde een afvaardiging van Actief Linkse Studenten (ALS) een petitie aan rector Caroline Pauwels met de vraag om het eredoctoraat dat de VUB in 1994 toekende aan Aung San Suu Kyi in te trekken. De petitie wordt ondersteund door ACOD Onderwijs van de VUB. Aung San Suu Kyi, momenteel ‘Adviseur van Staat’ van haar land, kreeg in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet voor de mensenrechten en democratie in Myanmar maar is in opspraak gekomen omwille van het geweld tegen de Rohinya, een islamistische etnische bevolkingsgroep binnen Myanmar.

 

Caroline Pauwels, die kort naar buiten kwam uit het Flagey-gebouw in Elsene waar de uitreikingsceremonie plaatsvond van het eredoctoraat dat de VUB toekent aan Emma Bonino en de bewoners van Lampedusa, loofde de afvaardiging voor hun engagement en de bekommernis die ze betoonden voor een zaak van mensenrechten. Ze wees erop dat de universiteit vanuit haar filosofie het respect voor mensenrechten en ethische waarden hoog in het vaandel voert en dus zeker respect heeft voor het initiatief van de studenten. Tot slot haalde ze terzake de Week van de Ethiek aan, die volgende week op de VUB-campus in Etterbeek plaatsvindt en de bedoeling heeft verscheidene hedendaagse ontwikkelingen in een ethisch kader te plaatsen dat overeenkomt met de waarden en de normen van de VUB.

 

De afvaardiging van Actief Linkse studenten en het ACOD Onderwijs van de VUB nodigden op het einde van het korte onderhoud Caroline Pauwels uit voor het debat dat zij rond de kwestie Aung San Suu Kyi organiseerden op woensdag 6 december op de Etterbeekse campus.