U bent hier

Wist je dat je ook als doctoraatsstudent(e) deel kan uitmaken van de Studentenraad? Jana, doctoraatsstudent Communicatiewetenschappen, engageert zich nog steeds vol enthousiasme voor alle studenten aan de VUB. Waarom vertelt ze ze hieronder!

 

 

Dag Jana, vanwaar komt de motivatie om lid te zijn van de Studentenraad?

Ik ben als student altijd actief geweest in de opleidingsraad en in studentenkringen. Vorig jaar won ik de wedstrijd Rector For One Week en dan ben ik een week mee rector geweest. Een week lang was ik betrokken bij het beleid op hoger niveau en ik vond dat super interessant. Dan ben ik naar meer activiteiten gegaan zoals de International Student Conference door ISP. Dan is het wel wat beginnen kriebelen en ik wou meer betrokken zijn bij zulke zaken. De Studentenraad sprak me in mijn studententijd ook wel aan en ik dacht: waarom niet? Bovendien moeten doctoraatstudenten ook vertegenwoordigd worden.

 

Is het nog interessant om als doctoraatstudent lid te zijn van de Studentenraad?

Jazeker! Het is zeer leerrijk en ik heb het gevoel dat ik een bijdrage lever omdat ik al wat langer aan de VUB ben en ook in de opleidingsraden heb gezeten. In de Studentenraad werk ik met het team onderwijs en vind ik het interessant om de banden met de opleidingsraden te verbeteren. Hoewel ik een geëngageerde student was en ik vier jaar lid was van de opleidingsraden heb ik nooit voeling gehad met de Studentenraad en kan dit beter. Ik wil die studenten dan ook mee betrekken en hen doen beseffen dat zij meedragen aan het beleid op de VUB. Dat lokale niveau is zeker even belangrijk omdat zij dichter staan bij de studenten. Wij willen dat doen door een wisselwerking te voorzien en duidelijk te maken dat ze bij ons terecht kunnen.

 

Hoe ziet de ideale Studentenraad er volgens jou uit?

Een groep waarin iedereen geëngageerd is en met overtuiging zit. Ook wil ik dat iedereen zich goed voelt in de groep om dingen te zeggen. Je hebt altijd de uitgesproken figuren, maar de ideale Studentenraad is een groep waar iedereen luistert naar iedereen op een constructieve manier. Ook de band tussen de leden van de Studentenraad en de VUB-studenten mag beter volgens mij.

 

LEES HET VOLLEDIGE INTERVIEW.