U bent hier

Institute of Physics IOP Publishing lanceert drie nieuwe open wetenschappelijke tijdschriften. De tijdschriften zullen zich richten op onderzoek rond drie aspecten van de natuurwetenschappelijke wereld bestrijken en die de toekomst van onze planeet zullen bepalen: licht, energie en materialen.

 

De titels worden geleid door hoofdredacteuren die elk vooraanstaande posities innemen in hun respectieve velden:

 

JPhys Photonics - Professor Hugo Thienpont, B-PHOT Brussels Photonics onderzoeksgroep aan Vrije Universiteit Brussel, België;

• JPhys Energy - Professor John Irvine, Universiteit van St. Andrews, VK;

• JPhys Materials - Professor Stephan Roche, Catalaanse instelling voor onderzoek en geavanceerde studies (ICREA) en Catalaans instituut voor nanowetenschappen en nanotechnologie (ICN2), Spanje.

 

Prof. Hugo Thienpont, hoofdredacteur van JPhys Photonics over het interdisciplinaire karakter van het tijdschrift: “Onderzoek is steeds meer een samenwerkingsverband. Onderzoekers overschrijden traditionele vakgrenzen, werken samen en passen de technieken van andere disciplines toe in hun werk. Tijdschriften moeten evolueren om deze veranderingen te weerspiegelen. JPhys Photonics is een innovatief nieuw open access-tijdschrift voor hoogwaardig onderzoek voor domeinen waarbij natuurwetenschappen op het gebied van fotonica worden toegepast. We bouwen verder op de prestigieuze Journal of Physics-serie, die in 2017 zijn 50 jaar publicaties vierde.”

 

“Het tijdschrift zal de belangrijkste en meest opwindende ontwikkelingen in fotonica en fotonisch onderzoek weergeven. JPhys Photonics verwelkomt inzendingen uit de natuurkunde, scheikunde, ingenieurswetenschappen en aanverwante vakgebieden die doorbraken rapporteren op basis van fotonische concepten. Ons doel is de doorstroming van kennis tussen en buiten deze gemeenschappen te vergemakkelijken. Zo krijgen auteurs maximale impact en zichtbaarheid voor hun interdisciplinaire werk.“

 

In april 2018 zullen de tijdschriften een oproep voor inzendingen lanceren.

 

De tijdschriften gaan in april 2018 open voor inzendingen.