U bent hier

Iedere twee jaar brengt de VUB PhD kandidaten vanuit alle onderzoeksdomeinen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en te ontdekken welke nieuwe mogelijkheden er zijn op vlak van doctoraatsondersteuning en - educatie. Dit jaar zal de PhD Dag plaatsvinden in Flagey op 9 oktober 2018. De inbreng van de onderzoekers zelf leidde tot een nieuw concept voor deze editie, die tegelijkertijd ook het tienjarig bestaan van de Doctoral Schools viert. Dit jaar staan de talenten van de VUB in de kijker.

 

 

De VUB huisvest een grote hoeveelheid talent onder z’n studenten, onderzoekers, professoren en werknemers. Om dat talent op te sporen, organiseert het Researcher Training and Development Office ieder jaar samen met de Doctoral Schools een PhD Cup. Dit jaar zal de PhD Cup finale gehost worden tijdens de PhD Dag. Van de finalisten wordt verwacht dat ze hun onderzoek in drie minuten pitchen. Om kans te maken op de award die 500 euro bedraagt, moeten de kandidaten kort en bondig het grote publiek warm maken voor hun onderzoek. Om in die finale te belanden, baanden de finalisten zich reeds een weg door de pre-selecties tijdens de maanden mei en juni. Negen jonge onderzoekers stootten uiteindelijk door naar de finale. Net zoals in een echte talentenshow, selecteerden zowel een jury van experten als het publiek de beste presentaties. De lat lag hoog, waardoor de keuze er niet makkelijker op werd.

 

 

Award voor Uitstekende Doctoraatsbegeleiding

 

 

Vanaf dit jaar komen niet enkel PhD kandidaten in de kijker te staat. Er wordt ook op zoek gegaan naar de beste begeleider (of begeleidend team) op de campus. Als onderdeel van het algehele kwaliteitstoezicht op de doctoraatsvooruitgang, denken we dat het van belang is om goede voorbeelden extra te belichten en zo andere (beginnende) begeleiders hopelijk te inspireren.

 

 

De PhD Dag is toegankelijk voor alle onderzoekers (inclusief postdocs en begeleiders) en collega’s van ULB en andere Vlaamse universiteiten. Het is een uitgelezen gelegenheid om je horizonten en netwerk te verbreden. Neem je graag deel aan deze dag en vier je mee het tienjarig bestaan van de doctoraatstraining en -ondersteuning? Registreer nu!