U bent hier

Studenten van Social Sciences in het Europees Parlement in het kader van weKONEKT.brussels . (c) Jean Cosyn.

De eerste dag van de weKONEKT-week zit er op. Erkut Gultekin, een van onze vliegende weKONEKT-reporters, bracht een bezoek aan de twee brandpunten van de week: Muntpunt, waar het Infopunt van de VUB zijn tenten heeft opgeslagen, en de Brussels City Campus@BOZAR in de Ravensteingalerij. Hij had er een aantal gesprekken met studenten, profs en personeel van de VUB. Ook Jean Cosyns brengt een fotografische impressie van Brussels City Campus@BOZAR. Hij trok eveneens naar het Europees en het Vlaams Parlement, waar hij het bezoek van respectievelijk de studenten van de richtingen Social Sciences en Rechten in beeld bracht.

Het VUB Infopunt in Muntpunt

Student Lerarenopleiding Wouter Heymans
in gesprek met Ben Van Beeck van Infopunt

Studenten Toegepaste Taalkunde Emma,
Yelena en Maries voor BOZAR

Professor Filosofie Sonja Lavaert

Studenten Social Sciences
voor het Europees Parlement (c) Jean Cosyn

Rechtenstudenten krijgen voor de gelegenheid
les in Grondwettelijk Recht in het Vlaams Parlement. (c) Jean Cosyn. 

Vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid Jan Danckaert
op het spreekgestoelte van het Vlaams Parlement. (c) Jean Cosyn. 

BEN VAN BEECK

 

Wat vind jij van dit initiatief van de VUB?
Ben: Ik vind het fantastisch. Dit zouden we eigenlijk altijd moeten doen. Het is wel moeilijk om nu zowel het Muntpunt als het infopunt aan de campus te bemannen. Met het infopunt doen we altijd wel mee met dergelijke initiatieven van de VUB.

 

Waarom hebben jullie voor het Muntpunt gekozen?
Ben: Wel, het Muntpunt is niet alleen een bibliotheek maar ook het infocentrum van Brussel. Ze doen wat wij doen voor de universiteit maar dan voor een stad. En ook de naam Infopunt – Muntpunt leek een natuurlijke match te zijn. Onze tweede keuze was Br)ik geweest maar ik ben wel blij dat het uiteindelijk toch het Muntpunt geworden is.

Ben Van Beeck van Infopunt

WOUTER HEYMANS, STUDENT LERARENOPLEIDING

 

Wat kom jij hier vandaag doen?
Wouter: Vandaag houden we een reflectiesessie. We komen samen met alle studenten Lerarenopleiding en bespreken hoe het eventueel beter kan. We luisteren naar elkaar en geven ook feedback en tips.

 

Hoe ben jij vandaag hier geraakt?
Wouter: Ik nam mijn plooibare fiets mee op de trein. Lekker handig zo’n bromptonneke, de ideale stadsfiets!

 

Wat vind je van de locatie?
Wouter: Het is zalig om hier in het hartje van Brussel les te volgen. Brussel is een echte studentenstad!

 

Wat zijn je plannen nog voor vandaag?
Wouter: Ik was van plan om een bezoekje te brengen aan het “JHOB” (Jeugdhuis Ondersteuning Brussel). Dat is gelukkig niet zo ver van hier. Ik moet nog flessen wijn ophalen om ze nadien door te verkopen. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk “1000 km voor Kom op tegen Kanker”.

Wouter Heymans, student Lerarenopleiding

STUDENTEN TOEGEPASTE TAALKUNDE (ENGELS & DUITS) EMMA, YELENA & MARIES 

 

Hallo! Hoe zijn jullie vandaag hier geraakt?
Groep: Met de trein!

 

Zitten jullie op kot in Brussel?
Emma: Ik zit op een campuskot. Het is wel tof om niet altijd op de campus les te moeten volgen.

 

Wat vinden jullie van “weKONEKT”? Hebben jullie hier al eerder van gehoord?
Yelena: Het is de eerste keer dat ik van “weKONEKT” hoor maar ik vind het super om op initiatief van de universiteit buiten de campus te zijn. Dit mag vaker gedaan worden!

 

Maries: Ik sta er sowieso wel positief tegenover! Zo leer je Brussel ook op een andere manier kennen. Eerlijk gezegd was ik hier nog nooit geweest. Van mij mag dit zeker vaker gedaan worden. Het enige nadeel is natuurlijk als je met een grote groep zit. Dan is het een beetje onhandig, het is niet even vanzelfsprekend voor iedereen om hier te geraken.

Studenten Toegepaste Taalkunde (Engels & Duits) Emma, Yelena & Maries 

PROFESSOR TOEGEPASTE TAALKUNDE & FILOSOFIE SONJA LAVAERT

 

Bent u blij met de opkomst van de studenten vandaag?
Prof. Lavaert: Ja hoor! Mijn complimenten aan de organisatie. Ik vind het een zeer tof initiatief. Ik was heel enthousiast toen ik voor de eerste keer over weKONEKT hoorde. We brengen de VUB naar de stad. Dit zorgt er ook voor dat Brusselaars een idee hebben van wat wij doen aan de universiteit. Omgekeerd is het natuurlijk ook belangrijk dat studenten zich bewust zijn over hoe interessant Brussel wel niet is. Studeren in een stad als deze biedt veel mogelijkheden aan.

 

Welk vak doceert u vandaag?
Prof. Lavaert: “Taal, tekst en beleid”. Diversiteit en het maatschappelijk leven in een grootstad zijn trouwens thema’s die aan bod komen in mijn lessen. Zo hebben studenten er ook baat bij omdat deze thema’s nu tot leven zijn gekomen.

 

Zou u vaker les willen geven in het centrum?
Prof. Lavaert: Zeker! Maar in de praktijk is dat niet altijd even gemakkelijk. Dit is enkel mogelijk als er rekening gehouden wordt met de lesroosters. Maar dat is heel wat puzzelwerk uiteraard. 

Professor Toegepaste Taalkunde & Filosofie Sonja Lavaert