U bent hier

Op vrijdag 21 september wordt het jaarlijkse ‘Redelijk Ongeregeld?!’ voor de derde maal georganiseerd door de Studentenraad, BSG gtgv en de VUB. ‘Hands on’ tips van ervaringsdeskundigen over thema’s zoals organiseren, vergaderen en communiceren worden uitgewisseld in diverse praktische sessies, presentaties en workshops. Ben jij al ingeschreven?

 

 

‘Redelijk Ongeregeld?!’ wil er zijn voor alle actieve VUB- studenten die staan te springen om vernieuwende ideeën om te zetten tot werkelijkheid. Deze congresdag biedt een uitgebreide waaier aan tools en informatie die het leven van de geëngageerde student kunnen verrijken. Het is de bedoeling om studenten mee te geven hoe de VUB werkt en welke mogelijkheden er allemaal klaar staan om activiteiten op poten te zetten.

 

Onderwerpen die zeker aan bod komen, zijn de Brusselse geluidsnormen, Sabam, communicatie, participeren in de opleidingsraad, boekhoudingssoftware, hygiënisch tappen in herbruikbare bekers, efficiënt vergaderen, conflictmanagement, subsidies, EHBO, sponsoring, strategie, verzekeringen, GDPR … Inschrijven en je programma samenstellen kan hier.

 

Ondernemende studenten krijgen een rijk aanbod voorgeschoteld om hun zin voor initiatief aan te scherpen. Nina Brigou van het Studentpunt benadrukt hoe ‘Redelijk Ongeregeld?!’ met zijn praktijkgerichte aanpak in het verleden de vrije geesten van VUB-studenten organisatorisch hielp te versterken en het opzetten van studenteninitiatieven vlotter laat verlopen.  Je leert heel concreet hoe je aan de VUB een evenement organiseert en communiceert.

 

Beginnnen wordt er op 21 september gedaan aan de hand van een korte speed date met de gastsprekers om 10u. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen samengestelde parcours van sessies en workshops doorlopen. De Amerikaans-Russische comedian Jovanka Steele zal om 16u de internationale toon zetten met haar show A Comedian’s Take on Belgian Life. Voor het eerst wordt de dag afgesloten met een receptie en de Engagement Awards, waarvoor nog steeds gestemd kan worden. De student die uitmuntte qua inzet het voorbije jaar voor zijn of haar werk wordt dan beloond.

 

Je hoeft geen lid te zijn van de studentenverenigingen om deel te nemen aan de sessie’s. Voor studenten uit Jette wordt een gratis treinticket voorzien om deze dag bij te wonen.