U bent hier

Hoe beleven onze medewerkers de VUB? Zijn we in de praktijk de werkgever die we in theorie willen zijn? Wat vinden VUB-medewerkers belangrijk? Wat gaat goed? Wat moet beter? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze identiteit dusdanig extern vertalen dat we voor onze openstaande jobs kandidaten aantrekken met dezelfde drive en openheid als onze eigen medewerkers; kandidaten die zich kunnen vinden in onze waarden? Omdat we onze identiteit als werkgever scherp wilden stelen, hielden we in april 2018 een bevraging bij al onze medewerkers. Benieuwd naar wat jouw collega’s van de VUB vinden?   

 

Dit zijn de belangrijkste lessen uit het onderzoek:

Hoe kan de VUB haar maatschappelijke rol optimaal vervullen? Het antwoord staat of valt met de 3.494 mensen die onze missie dag in dag uit mee vorm geven. Hoe jij en je collega’s het werk bij de VUB ervaren, is een belangrijke graadmeter om onze organisatie bij te sturen en onze missie waar te maken. Daarom lanceerden we in april 2018 een grootschalige enquête die bij alle VUB-medewerkers polste naar waarom zij voor VUB als werkgever kiezen.

 

In totaal vulden maar liefst 1.241 VUB-collega’s de online vragenlijst volledig in. Daarbij was er niet alleen een goede spreiding op het vlak van leeftijd, geslacht en anciënniteit, ook de verschillende functies binnen de VUB kwamen evenredig aan bod. Een solide basis om op verder te bouwen. Dit zijn de belangrijkste inzichten die we uit het onderzoek puurden.

Wat gaat goed?

Een stevige 7,2 op 10: die gemiddelde score krijgt de VUB van jou en je collega’s. Om dat cijfer met de nodige diepgang te ontleden, analyseerden we niet minder dan 4.375 unieke (en geanonimiseerde!) uitspraken van VUB-medewerkers over onze universiteit.

 

“Onze relatief hoge sentimentscore heeft de VUB vooral te danken aan de vrijheid die onze medewerkers ervaren in hun job”, verduidelijkt rector Caroline Pauwels. “Werken bij de VUB staat gelijk aan zelfverrijking en ontplooiing. Uit de resultaten blijkt dat onze universiteit een plek is waar een open geest en flexibiliteit centraal staan, met veel leerrijke ontmoetingen tussen collega’s. Bovendien hebben onze waarden en normen een breed draagvlak.”

 

Verder blijkt het gevoel van samenhorigheid hoog te liggen. En dat zowel tussen collega’s onderling als tussen medewerkers en de VUB als organisatie.

Wat kan beter?

 

Het is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn. “Uit de enquête kwamen verschillende verbeterpunten bovendrijven”, vertelt Raf Devos, Directeur Mens & Organisatie. “Onze medewerkers voelen zich nauw betrokken, spenderen veel tijd en energie aan hun werk. Aan inzet géén gebrek. De keerzijde is dat velen de administratieve rompslomp als een keurslijf ervaren en aangeven dat de VUB-processen niet altijd transparant zijn. De hoge werkdruk en onduidelijkheden over de persoonlijke doorgroeimogelijkheden binnen de VUB zijn de belangrijkste leerpunten. Hoe kunnen we een betere organisatie bouwen die de gekoesterde vrijheid ondersteunt: dat is de vraag die de administratie moet beantwoorden. Passie voor wetenschap is wat onze professoren drijft. En dus moeten we de passion killers minimaliseren: domme regeltjes, nutteloze documenten, eindeloze loops van goedkeuring,…

Verbetertrajecten in de maak

“De interne communicatie wordt door vele collega’s als ontoereikend ervaren. Dit signaal hebben we goed begrepen. MarCom zal hier volgend academiejaar werk van maken, aldus Ann Van Driessche, Directeur Marketing, Communicatie en Evenementen. “Openheid en kritisch denken zijn niet voor niets belangrijke pijlers van de VUB. De ziel van het merk ‘VUB’ ligt trouwens in de som van alle collega’s samen. Die typische VUB-eigenheden mogen we ook best wel wat meer in de verf zetten.”

 

Samengevat wordt de VUB geapprecieerd als werkgever, maar is er ruimte om het welbevinden op de werkvloer te verbeteren. “Om dat grondig aan te pakken, komt er binnenkort een diepgaande welzijnsenquête onder leiding van professor Elke Van Hoof”, besluit Caroline Pauwels. “De resultaten die daaruit voortvloeien, zullen de basis vormen van een globaal welzijnsplan en een gericht jaaractieplan.” Wordt vervolgd!

 

Er is ruimte om het welbevinden op de werkvloer te verbeteren. Om dat grondig aan te pakken, komt er binnenkort een diepgaande welzijnsenquête onder leiding van professor Elke Van Hoof. Dit zal de basis vormen voor een globaal welzijnsplan en een gericht jaaractieplan.
-
Caroline Pauwels, rector VUB

Nieuwe jobsite

Intussen worden ook de eerste stappen gezet om onze identiteit extern te vertalen en ons imago op de arbeidsmarkt scherp te stellen :“We verspreiden sinds kort onze vacatures wereldwijd en leggen de laatste hand aan de nieuwe jobsite”, stelt Yasmine Van Mullem, recruitment marketeer bij Mens&Organisatie. “Verschillende collega’s werkten mee aan het promoten van VUB als werkgever. Hun ervaringen zullen terug te vinden zijn op de jobsite, zodat we potentiële kandidaten een realistisch beeld kunnen geven van hoe het er bij de VUB aan toe gaat.”